Grytekluter, sol og kulegrill

I morges våknet vi til et hvitt teppe av nysnø , så belaget meg på nok en sur og kald dag med inneaktiviteter. Haha gjett hvor feil jeg tok!!

Denne dagen ble knall. Den ble varm, solfylt og ikke minst med årets første grillings.
Vi reiv ut stoler og bord fra boden, børstet støv av den gamle kullgrillen og måkte all snø vekk fra terassen.

Heldigvis hadde vi noe grillmat i fryseren , så den planlagte laksen fikk vente. Hvem kaster bort 22 grader i solveggen på middag i ovnen? Angrer ikke på energien brukt på dette i dag.

Tidligere på dagen ble energien brukt på litt handling, hente post og vaske kjøkken. Og i posten i dag fikk jeg en aldri så liten overraskelse fra mamsen min:

Lekre grytekluter og kjøkkenklut som matcher fargene inne. Ei som følger godt med hva jeg trenger og liker. Elsker sånne gaver man virkelig har bruk for. Og farger 😍

Avsluttet hele greia med å rusle noen km mens jeg skravlet i telefonen, og gledet meg over å slippe den store oppvaska som uteble med grillingen . Vinn-vinn i dag👍☀️

-fortsatt god onsdag folkens

Tur og husvask

For en sinnsykt deilig søndag. Null stress eller mas. Bare kakao, serie og den vanlige søndagsmiddagen. Det som gjorde denne dagen så bra er at både formen og hodet har samarbeidet for første gang på lenge. Dermed har jeg fått både gjort husarbeid og endte opp med en kveldstur på nesten 3 km!!
Jeg er totalt utrent nå og merker jeg må bygge meg opp litt og litt. Men det får bare være. 3 km er bra jobba👏

Føre middag ble gulvvask og klesvask tatt mens jeg hadde stemora mi på telefonen. Vi ringes ofte på søndager med litt oppdateringer på vær og familie. Det er alltid like koselig. Er i tillegg utrolig hvor mye man får gjort med noen å snakke med samtidig.

Avsluttet kvelden med en kopp te mens jeg hjalp yngstemann med litt ommøblering . Han har nemlig kidnappet speil og lys fra ene stua( med min velsignelse ). Jeg sier ikke nei når dem ønsker å rydde og fikse rommene sine.
Begge gutta har «hybler» på over 30 kvm i huset så dem trenger ikke bo trangt for å si det sånn. Derimot kreves litt for å holde rent og ryddig, og jeg hjelper gjerne med bæring når dem spør.

Jeg har som sagt bare tatt innover meg all den positive energien og formen jeg har hatt , så får morgendagen være morgendagen. ❤️

En mat-oholiker!

TRIGGER PÅ MAT OG KROPP!!!

Endel av innleggene mine fremover vil nok handle om mat og kampen frem mot å bli fri fra denne selvskadingen. Jeg advarer alltid leserne om dette så er du selv syk eller har en dårlig dag så ikke les videre

To dager på og noen dager av. Føler meg egentlig som en periodedranker. Bare med mat og drikke. Det som smaker eller ikke smaker. Betyr ikke noe, for det er jo der.
Som en alkoholiker ikke klarer ha en øl i kjøleskapet klarer ikke jeg ha noe å spise liggende. Det er faktisk en ganske forferdelig følelse .

I dag er det lørdag og gutta spurte pent om lørdagsgodt. Da startet det. Alle unnskyldinger for hvorfor jeg ikke skulle ha noe selv og alle forklaringer på hvorfor jeg måtte og fortjente å ha en stor pose smågodt. For er jo helt vanlig med snop på en lørdag?

Vi lærer fra vi er små at da kom skåla med snop. Vi lærte å dele og var helt oppslukt i at ikke bror skulle få mer enn oss. Jeg var den som slukte alt . Ikke en smule igjen, mens min bror satt og brukte lang tid. Han ertet meg med sitt og mente jeg var teit.
Selvsagt var jeg teit, men jeg var bare et barn. Med allerede store problemer med alt spiselig.

Samme problemer er i dag. Og jeg kjente nå jeg allerede er kvalm og skamfull over svakheten i å stikke hånda ned i den posen med et forsvar om at er jo bare «litt».

Jeg hadde to dager nå uten smellene med «for mye». Uten kvalmen av full mage eller den skammen. Men jeg telte kaloriene og var så sykt stolt (teit igjen) over å ligge under det jeg skulle. Så da var der jo helt innafor å smelle på. Tenkte hodet mitt.
Men jeg vet jo det ikke er greit, sunt, bra eller noe som skal fungere på denne måten.

Hver helg for pokker!! Hver helg samme dritten med å ikke fikse eller motstå. For handler ikke om sukkeret, selv om det selvsagt er enda tøffere å stoppe med. Men denne Berg og dalbanen gjør meg bare forbanna. Hele resten av dagen og helgen må nå gå med på å snu tilbake.
Ikke rart man blir sliten av å gå rundt som dette.

Ufattelig glad jeg skal i terapi neste uke så vi kan jobbe mer med grunnen til at dette skjer. Jeg vil så gjerne finne den knappen noen trykket på for å sette dette igang.
Nei hjelpe meg selv med dette.

Godiset er forresten gjemt vekk av min mann.. Og tror jeg heretter må be gutta gå selv og handle inn sånt. Det er visst min største utfordring for å overdrive dette. Som skaper mest negative følelser men også mest ro mens jeg spiser det..

Ny dag i morgen.. heldigvis…

Kaffe-terapi

Jeg trodde virkelig jeg hadde glemt hva mennesker, hygge og ikke minst hvor godt kaffe smaker imellom.
Å klare å tvinge seg selv ut av hula si, få på seg en olabukse og date gubben var akkurat det jeg trengte i dag. Joda , vi skulle noe annet men hvorfor ikke gjøre fredagen til noe mer enn kun noe man allerede skal?

Så starbucks med den varmeste og beste kaffen og rundstykke var ikke feil.

Rett føre vi reiste ringte nav til gubben også, aka hans nye saksbehandler og jeg tør jo påstå at dette virker ikke feil. Inntrykket mannen hadde var at her skal ting gå unna og man gjør sitt beste med det man har av dokumentasjon osv. (er i eventuell uføreprosess). Hvorfor la folk sitte med økonomiske bekymringer oppi alt? Men dette er jo en sak for seg selv. Vi brukte selvsagt litt tid på å snakke om dette. Er ikke så ofte vi er ute av huset tross alt.

Men vi skulle ut i dag pga ny time på familievernkontoret og hvorfor vi går der kan du lese om her

Parterapi

I dag ble intet unntak på hvor bra dette er for oss, og jeg merket hvor stor endring i energien min det var. Tilbake i huset fikk jeg både ryddet og vasket men det beste jeg følte var mer ro i toppen. Ikke så trist og uggen rett og slett. Tror fredager er en bra dag for slike samtaler, da helgen blir bedre og slapper av på en annen måte.

Uansett så ble middagen en suksess som alltid med den samme , gode gamle tacoen med påfølgende gaming på gutta. Rutiner kan man jo si vi har litt av;)
Nå er jeg godt parkert med serie, laptop og telefonen på lydløs for å hvile som jeg er beordret til🫣 Hvem skulle trodd det…

Ha en knall helg folkens. Er det kaldt og dritt ute så lag varmen selv. Tenn lys(husk å passe på) og frem med kakao eller annet digg å drikke. Er nemlig på tide å skru frem klokka denne helgen. Så våren kommer… bare gjemt seg litt …

Snacks i uka…

Etter forrige innlegg så tenker nok både dere og jeg at dette her er det siste jeg skulle skrive om.
Men er det noe jeg elsker like mye som jeg hater så er det mat, og jeg føler at å skrive om de positive sidene er like så viktig.
Min reise med vekt og mat har vært så lang og på veien har jeg lært litt om hva kroppen liker.

I dette huset er vi så utrolig dårlige på å holde den «sunne linjen» så vi tyr lettere til posen med potetgull eller sjokoladen på tilbud. Og ja det skal sies at prisene har påvirket vårt valg av snacks . Noe jeg er lite happy for da jeg selv er veldig glad i friske bær og frukt.

Så i dag tenkte jeg at nå får det være nok. Skal jeg jobbe med meg selv får jeg starte der jeg kan, og dermed tok den korte turen over veien til butikken.
Gulrøtter og agurk med noe så enkelt som litt dip har hittil føltes som ork å fikse, men når man får det på bordet så ser det utifra min mening mer fristende ut enn tørt potetgull.

Snacks betyr ikke usunt. Så lage sine egne favoritter og her kan man jo ikke bomme spør du meg;)

Min spiseforstyrrelse (trigger)

TRIGGERWARNING!!!!

Hei jeg er en overspiser… og en som spiser for lite. Hun Som spiser for å dempe alle typer følelser.
Mat er overalt. Det er nødvendig og det er for meg den vanskeligste tingen å kontrollere.
Den kontrollerer meg i perioder. Lange eller korte.

Jeg har veid 123 kg og 58. Ikke noe av dette var sunt eller bra. Kun et tegn på hva som var feil. Kommentarene kom ofte ved begge deler.en enkel kommentar kunne ta meg begge veier. Det handler jo om følelser. Vonde som gode.

Mest av alt overspiser jeg. En spiseforstyrrelse som er mer vanlig enn de andre faktisk. Lærte jeg først her om dagen.

Jeg er flau. Jeg føler meg dum fordi jeg spiser. Andre ser det jo ikke. Dem ser bare en som «koser seg».

Noen dager finnes ingen stoppknapp. Spiser til det er tomt. Spiser mens jeg graver i skap og skuffer. Mest av alt den maten som ødelegger meg mest.

Jeg straffer meg med mat.
Hvert måltid føles som noe jeg vil unngå. Samtidig som jeg bare lengter etter å spise. Bare ikke måltidene hvor vi sitter ved bordet.

Jeg ønsker ikke ha det sånn. Jeg vil nyte maten uten å inhalere som det er mitt siste måltid. Uten å kjøpe noe og gjemme unna «bevisene» etterpå.

Når maten er nede kommer skyldfølelsen . Og da må jeg ha mere mat. Føler en «sult» som egentlig ikke er der. Blir aldri fullt lissom.
Så kommer dagene hvor det ikke skal spises. All mat måles og nøye kontrolleres. Da skal all maten dagene før ut og vekk.

Har dessverre slitt med maten siden jeg var liten og opplevde at mat var en form for både straff og belønning. Nå straffer jeg meg selv med mat slik den ble av andre.

Helt på trynet. Føles så unødvendig og feil. Allikevel en helt vanlig hverdag for meg.
Jeg har vært heldig som har hatt såpass lange perioder hvor dette ikke har hatt totalt kontroll. Trent og spist Sundt og kontrollert så overspisingen ikke fikk grepet.
Så skjedde livet nå. Redsel og usikkerhet gikk over på redselen for å mislykkes. Så nå er jeg tilbake i terapi.
Vi skal jobbe med dette.
Jeg skal tilbake til andre måter å regulerer på.

Jeg heier på meg!!

Vottentått

Jeg er så bortskjemt.
Sjekk fargene !!
Hallo hvem vil vel ikke ha slike?
Jeg sliter med kalde og vonde hender og noe så enkelt som litt strikk gir både lindring og glede.
Midt i blinken. Må si at disse er strikket med masse kjærlighet også;)
Skulle gjerne klart å strikke selv men da er jeg glad jeg har noen som elsker både meg og strikking. Bra kombo…

Dagen i dag endte litt sånn på halv stang da hodet ville mer enn kroppen og sendte meg tilbake i seng med mer feber og hodepine. Ro i rævva sa du? Nope
Være syk er ikke noe jeg personlig er god på.Har ikke tid. Skal og må noe hele tiden.
Ble faktisk litt deppa men da hjalp det en god del med å få disse i posten. Nesten som bestilt!!

Så nå er det kakao og serie … og katter i sengen .. Men like blid da. Blir likar i morra;)

Smil;)

Jeg rapporterer utstyret ditt!!

Yes da. Nok en runde med masse rapporteringer . Lite visste jeg at noe så enkelt som et navnebytte skulle tiltrekke seg ny type grisemeldinger. Så voksen i et ord er visst farlig å bruke på nett. Helt vanvittig.
Trodde først det var feberen som herjer for 2 døgnet nå som innbilte meg dette. Men da instagrammen fikk samme respons skjønner jeg at noe er fullstendig feil. Er en enormt stor mengde menn der ute med en tankegang som burde vært endret.

For nei jeg er ikke kåt eller ønsker å se ditt flotte utstyr. Du vet ikke mitt navn eller alder . Og enda jeg hadde et navn som VoksenMamma så trodde du jeg drev med noe helt annet? Sånn helt seriøst hvor gris i hodet kan man bli? Hva om jeg hadde vært 14? Hvor mange unge jenter og gutter blir utsatt for dette daglig?

Det florerer av dem. De forbanna overivrige mannfolka/ gutta som tydeligvis sliter med å tilfredsstille seg selv eller få seg noe. Så dem finner noe som likner et menneske med rette utstyret for dem og gyver løs. Spammer deg ned som om dem spør om du har en bra dag.
Hvor er dette ok? Det er 13 årsgrense for pokker. Men langt under den alderen er det barn som dessverre sitter på snap og TikTok osv.

Og her sender du, din forbanna idiot, bilder og meldinger om penger for bilder. Hvordan jeg ser ut der nede. Når skal vi få en stopp på dette!!!! Vi må ha strengere verifisering på nett. Og større konsekvenser for alle type overgrep og hets.
Nei i dag merket jeg det toppet seg.
Er du så nøden så finnes egne sider. Ikke bruk apper beregnet for barn også.

Dagens lille sinte!!

Rosa søndag

Når våren ikke vil komme til oss så lager jeg vår i meg selv. Fresht med rååååsa outfit. Sola skinner ute (-10 tok litt vekk illusjonen om at dette ville kunne brukes som varme ) men jeg smiler og fant det mest sprudlende jeg hadde i skapet. Og jeg så at jeg har faktisk mye klær jeg burde børste støvet av. Slutte å kjøre så safe.

Som dere ser på bildet er min guilty pleasure godt plassert i armkroken. Nytes hver helg.

I dag er planen å endelig få vasket dassen og resten jeg ga fullstendig blaffen i når jeg prioriterte min siste energi i går kveld på en tur, (ja dere leste riktig,) i minus 10 sånn bare for å sparke meg selv bak.

Jeg har sovet for lenge nå. Orker ikke mer grå og slapt. Så jeg dro ut proppen og derav nå farger inn.
Dårlige dager kommer men er ikke alt det heller.
Hvilke farger bruker du på dine dager? Gult er kult, grønt er skjønt… osv. våren trengs og vi i dette landet sover litt som bjørnen gjennom vinteren.

Make it a good one;)

Er ikke syk.. aldri igjen..

Dialog og mestring. Er sykt passende navn. Samtaler og lære å mestre det som ikke er så greit akkurat nå.
Er faktisk bare 1 år siden jeg ble friskmeldt fra terapi. Den dagen var topp og jeg er fortsatt der at de tingene jeg har jobbet med er jeg «friskmeldt» fra.Å gå inn dørene her kunne lett føles som et nederlag men der er jeg ikke lenger.

Noen ganger så har man opplevd eller opplever noe som setter deg ut.Enten det er gammelt grums som rives opp eller noe nytt. Begge deler? Har ikke noe å si. Du fikset det bare ikke helt alene akkurat nå. Ingen skam det. Hvem kan vel fikse alt uten hjelp her og der?

Jeg fikk utdelt mer enn nok opp igjennom og en siste ting har blitt utsatt på veien mot full recovery. Og jeg fikk ikke helt velge nå selv da andre omstendigheter satte igang prosessen. Javel så søkte jeg meg inn igjen.
For jeg er ikke syk. Jeg er ikke ustabil eller ødelagt. Jeg har noe som må lappes litt. Sette i perspektiv så jeg kan leve resten av livet med det.

Jeg føler meg litt pumpa og sår etter timen. Å fortelle livshistorien på 70 minutter krever litt. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har gjenfortalt disse tingene at dem nesten ikke føles som mine alltid.
Derfor lettere å bare få den biten unna så vi kunne komme til hvorfor jeg nok en gang tok grep. Søke hjelp. Få fred etterhvert.

Rått og intenst.

Husk å ikke gå alene med det du måtte ha inni deg.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top